През настоящата година очакванията на хотелиерите в страната да се

...
През настоящата година очакванията на хотелиерите в страната да се
Коментари Харесай

Хотелиерите очакват през тази година ръст на бизнеса между 10 и 15%

През актуалната година упованията на хотелиерите в страната да се реализира растеж на бизнеса приблизително с сред 10 и 15 %, сподели през днешния ден във Варна Георги Дучев, ръководител на Българската асоциация на експертите в мениджмънта на хотели и шеф на Хотелския конгрес.
Той посочи, че организацията е направила национална анкета и прогнозата за нарастването е на база резултатите от допитването. За летния сезон има много положителни упования за растеж на гостите от някои от пазарите, главно Англия и Румъния, добави Дучев. По думите му положителни сигнали в това отношение има и от скандинавските страни. Като проблем той очерта немския пазар, който към момента не се развива добре, само че има очаквания това да се промени.
Сред генериращите пазари за нашата страна преди всичко е Румъния, сподели още Дучев. По думите му по-късно са Германия и Полша. Сред пазарите с огромен капацитет за страната ни са и Чехия и Словакия.
Освен войната в Украйна, и войната в Израел се отрази зле върху бизнеса, разяснява Дучев. По думите му от конфликта в Близкия изток е пострадал градският туризъм у нас, както и зимните курорти.
Израелските туристи на процедура изчезнаха, само че се чака да има възобновяване на полетите и оживление на този пазар, добави Дучев. И акцентира, че когато България се популяризира в чужбина, на първо място би трябвало да се подчертава върху това, че сме сигурна и спокойна дестинация. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР