През настоящата година надпреварите в Китай, които бяха неизменна част

...
През настоящата година надпреварите в Китай, които бяха неизменна част
Коментари Харесай

Хаос на АТР турнира в Неапол: Кошмарни условия, бойкот от играчи и преместване

През актуалната година конкуренциите в Китай, които бяха неизменима част от тенис календара през септември и октомври, не се организираха за трети следващ сезон поради противоепидемичните ограничения против COVID-19 в страната. На тяхно място бяха прибавени нови шест шампионата в графика за годината, като единият всред тях е този в Неапол, който следва да се състои през идната седмица (между 17 и 23 октомври).

Още преди да са почнали дуелите от главната скица обаче, уредниците трябваше да се сблъскат със съществени проблеми, които бяха провокирани от положението на кортовете, довело до голям брой недоволства и протест от страна на тенисистите, участващи в квалификациите. От фотоси, публикувани в обществените мрежи, си проличава по какъв начин има неравности на голям брой сектори от корта, като тук-там даже се виждат дупки. 

Заради тези изцяло неприемливи условия в тенис клуб " Неапол " състезателите в пресявките са отказали да играят на въпросните кортове и по тази причина квалификационните мачове са били преместени да се проведат в град Поцуоли, който се намира наоколо до Неапол. През това време уредниците дават обещание да вземат ограничения за възстановяване положението на кортовете в Неапол до понеделник, когато би трябвало да започват срещите от главната скица.

Сред звездите, декларирали присъединяване във въпросната конкуренция, са Пабло Кареньо Буста, Лоренцо Музети, Роберто Баутиста Агут, както и Матео Беретини, който получи последния " уайлд кард " от уредниците.

Veremos qué decisión toma la organización del torneo, pero con las pistas así va a ser difícil llevar a cabo la programación esperada.
— Christian (@Christian2dos)

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР