През миналото лято в Милан са имали шанс да привлекат

...
През миналото лято в Милан са имали шанс да привлекат
Коментари Харесай

Милан е взел Ориги вместо Коло Муани, който за малко да направи Франция световен шампион

През предишното лято в Милан са имали късмет да привлекат новия френски национал Рандал Коло Муани, твърди журналистът Даниеле Лонго от “Калчомеркато ”. Вместо това италианците са се спрели на Дивок Ориги.

Тъмнокожият нападател нашумя на приключилия Мондиал, където малко не му доближи да вкара надвит гол за “петлите ” в добавеното време на второто продължение, когато излезе самичък против Емилиано Мартинес, само че вратарят избави удара му.

До предишния сезон Коло Муани беше част от Нант, като “росонерите ” са обмисляли да го вземат при приключването на контракта му през лятото. Директорите на клуба Паоло Малдини и Фредерик Масара няколко пъти са преговаряли с сътрудниците му, само че в последна сметка до договорка не се е стигнало. Вместо това от Милан са се спрели на различен свободен сътрудник - Дивок Ориги, който си потегли от Ливърпул.

В последна сметка Айнтрахт (Франкфурт) се пребори за Коло Муани, след което нападателят се отблагодари с 8 гола и 11 асистенции през есента. После в Катар той осъществя за 2:0 против Мароко на полуфиналите и подаде на Килиан Мбапе за 2:2 във финала.

Ориги пък има единствено едно попадение и една асистенция за Милан до момента.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР