През миналото лято Ричард Хамънд успя да се отърве невредим

...
През миналото лято Ричард Хамънд успя да се отърве невредим
Коментари Харесай

Крис Харис и Еди Джордан се отърваха да не изгорят по време на снимки

През предишното лято Ричард Хамънд съумя да се отърве незасегнат след злокобна злополука с електрическия Rimac One. Това беше третият злокобен случай на Хамстера, след който водещият прескача най-тежкото. Резултатът е, че Ричард още е обект на насмешки от сътрудниците си, а феновете видяха извънредно забавни фрагменти от събитието.

Същото ще стане и когато стартира новият сезон на Top Gear, тъй като бързите коли носят своите опасности след себе си. Този път основни настоящи лица са водещите Крис Харис и Еди Джордан, които се отървават невредими по време на фотоси над Монте Карло.

Харис и Джордан съумяват да излязат бързо от предсериен Renault Alpine A110, откакто снимачният екип вижда пламък под пода на автомобила. Точно преди да бъдат предизвестени за заплахата, предупредителният знак на системата за надзор на мотора се включва. За страдание опитите пожарът да бъде погасен се оказват несполучливи. Резултатът: тотална вреда.

“Осъзнах, че би трябвало да излезем от колата, когато отворих вратата и пламъците плъзнаха по рамото ми,” споделя Харис. „ За страдание колата не можеше да бъде избавена, а разрушаването на хубав автомобил постоянно ме натъжава.”

“Да мина на стадий от рали „ Монте Карло” бе сбъдната фантазия, „ декларира Еди Джордан, който е някогашен притежател на тим от Формула 1. “Автомобилът беше ослепителен, извънредно лек и акуратен. Той танцуваше през планината под вещото ръководство на Крис. Жалко е, че не успяхме да приключим теста, само че такива неща се случват.”

Джордан и Харис са карали (и снимали) на затворен сектор от SS17 на ралито, когато се случва случаят.

В момента още не е конкретизирана повода за зародилия пожар. Производителят е спрял всички тествания и проби с предсерийни модели, до момента в който не бъде открита повода за казуса.

Alpine A110 е двуместен състезателен автомобил, задвижван от 1,8-литров турбо мотор с мощ 252 к.с. и 320 Нм. Той е „ вързан” към 7-степенна автоматизирана трансмисия с двоен съединител. Спринтира до 100 км/ч за 4,5 км/ч, а оптималната скорост е електронно лимитирана до 250 км/ч.

Новият Mercedes-Benz A-Class е най-технологичният модел в сегмента

BMW България с рекордни продажби у нас
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР