През миналия месец завършиха контролните проверки за чистотата на речните

...
През миналия месец завършиха контролните проверки за чистотата на речните
Коментари Харесай

Експерти в русенско проверяват речните корита

През предишния месец приключиха контролните инспекции за чистотата на речните корита и на обитаемоте места в 22 общини на следената територия според заповедта на министъра на околната среда и водите, осведомиха от РИОСВ-Русе. Дадено е едно наставление на община Алфатар за разчистване на нечист с битови и строителни боклуци терен , с метод на трайно прилагане „ пасбище мера “, което е изпълнено. Останалите общински администрации са подхванали ограничения за разчистване и поддържане в положително положение на речните кревати и прилежащите територии.
Eксперти на РИОСВ-Русе направиха през май 124 инспекции на 110 обекта от следената територия. От тях 76 са  планови, а 48 - изключителни. В резултат на осъществения надзор са дадени 77 наставления за премахване на установени нередности. За установени административни нарушавания на Закон за опазване на околната среда и специфичните закони по запазване на околната среда от русенската ревизия са формирани 4 акта. Директорът на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Русе инж. Любомир Атанасов е издал 6 наказателни постановления, с които на нарушителите са наложени наказания и санкции в общ размер на 43 300 лева. Общо събраната сума от Регионална инспекция за опазване на околната среда - Русе по наложени санкции и наказания е 16 000 лева и по еднократни и настоящи наказания - 7 744,17 лева
Установени са 6 нечисти терена с битови и строителни боклуци, които не попадат в обсега на заповедта, само че са почистени навреме.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР