През миналата седмица в Интернет се завъртя за пореден път

...
През миналата седмица в Интернет се завъртя за пореден път
Коментари Харесай

Слуховете за придобиването на Ubisoft се засилват

През предходната седмица в Интернет се завъртя за следващ път слуха, че френското студио Ubisoft може да бъде добито скоро. Източник на информацията се явява Bloomberg, които се на хора, които са осведомени със обстановката. Става дума за огромни инвеститорски компании от ранга на американската Blackstone и KKR.

През годините, се появяваше сходна информация на няколко пъти, като през 2015 такава опция имаше действително. Тогава медийният конгломерат Vivendi стартира нападателно да купува дялове в студиото, само че в последна сметка шефовете на Ubisoft да не одобряват сходна договорка. За последно, сходна нечиста сделка се появи по-рано тази година, когато Ив Гийемо съобщи, че сходна опция постоянно съществува. Едно вероятно придобиване на Ubisoft надали ще е изненада. Както от компанията през февруари, Ubisoft претърпява сега най-хубавите дни в цялата си история. Настоящите игри на Ubisoft притеглят добър интерес, а последният Assasin’s Creed – Valhalla – се оказа за студиото. Компанията има няколко съществени плана на масата за близкото и не толкоз близко бъдеще, възнамерява се включването на компанията в региона на блокчейн игрите и NFT. Що се отнася до новината на Bloomberg, то източниците на медията декларират, че към този момент най-малко, Ubisoft към момента не са влезнали в договаряния за продажбата на компанията.

В отговор на Bloomberg, Ubisoft отхвърлят коментар по слуха, само че прецизират, че компанията разполага с положително портфолио и има положителни позиции сега, което я прави подобаваща за сходни начинания. Няколко дни след публикуването на материала на Bloomberg, цената на акциите на Ubisoft скочи с съвсем 20%.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР