През миналата седмица Microsoft си навлякоха справедливия гняв на стотици

...
През миналата седмица Microsoft си навлякоха справедливия гняв на стотици
Коментари Харесай

Президентът на Xbox за съкращенията: Направихме го за доброто на бизнеса

През предходната седмица Microsoft си навлякоха справедливия яд на стотици геймъри. Причината за това беше закриването на четири студиа на Bethesda. Това бяха Arkane Austin, Tango Gameworks, Alpha Dog Studios и Roundhouse Games.

Дни по-късно решение изпълнителният шеф на Xbox Сара Бонд е била посетител на проведено от Bloomberg събитие, където разяснява обстановката към закриването на студиата. Както може и да се чака, Бонд пази решението на компанията. Използвайки характерен корпоративен език, тя изяснява, че съкращенията са направени с мисъл за дълготрайното здраве на Xbox.

„ Знаете ли, постоянно е извънредно мъчно, когато се постанова да вземате такива решения “, споделя Бонд. „ Ще се върна на това, което споделих за промишлеността. Когато се вгледате в тези фундаментални трендове, ние усещаме дълбоката отговорност да се уверим, че игрите, които сътворяваме, устройствата, които предлагаме, ще са налични точно в сходни моменти. Дори, когато промишлеността не пораства и се намираме в интервал на преход. И новините, които съобщихме по-рано тази седмица са резултат от това. Те са удостоверение, че сме отдадени над обещанието си да поддържаме бизнеса витален в един дълготраен проект “.

Особено удивление за мнозина е закриването на Tango Gameworks. Студиото зад Evil Within разгласиха предходната година Hi-Fi Rush. Играта се оказа попадение, както за Tango, по този начин и за Microsoft. Hi-Fi Rush се продаде в над три милиона копия и дори излезе за PS5. Знае се, че се приготвяше и версия за Nintendo Switch.

„ Знаете ли, едно от нещата, които толкоз одобрявам в гейм промишлеността е, че това е креативна художествена форма. И това значи, че обстановката към всяко гейм студио и това, което го прави сполучливо е в действителност неповторима. Тук нямате авансово писани правила. И ние преглеждаме всяко едно студио, всеки един екип, всички разнообразни фактори, когато вземаме сходни решения. Но това, за което става въпрос в последна сметка е дълготрайното ни заричане във връзка с игрите, които сътворяваме, устройствата, които вършим и услугите, които предлагаме. Трябва да сме сигурни, че работим тъй че да съблюдаваме обещанията си “, приключва Бонд.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР