През миналата година Сърбия е договорила доставки на оръжия и

...
През миналата година Сърбия е договорила доставки на оръжия и
Коментари Харесай

Сърбия е договорила покупка на оръжие от Русия, коeто не може да получи

През предходната година Сърбия е договорила доставки на оръжия и военно съоръжение на стойност 1.3 милиарда $, само че част от поръчаните от Русия системи няма по какъв начин да бъдат доставени, оповестява сръбската осведомителна организация Бета, представен от Българска телеграфна агенция. Сключени 287 самостоятелни контракта с 31 страни

Организацията Балканска мрежа за сигурност добавя, че част от договорите са подписани за потребностите на локалното произвеждане във фабриката " Бойни сложни системи ", а други са договори на " Югоимпор-СДПР ".

В това число влизат поръчките за бойните машини Лазар 3 и Милош, които се създават серийно за вътрешните потребности, имат американски мотори и френска самостоятелна поддръжка.

Важен сътрудник за превъоръжаването на Сърбия е Русия, от която са поръчани четири бойни хеликоптера Ми-35М, три транспортни Ми-17В-5, две батареи от зенитно-ракетни комплекси " Панцир-С1М ", системи за противоелектронно деяние и битка с дронове и други.

Няма обществени данни какъв брой е платено на Русия за оръжия, които в този момент не могат да бъдат получени заради интернационалните наказания и блокадата на съветската стопанска система.

" Разбира се, става въпрос за огромно недовиждане и неблагоразумие да се подписа контракт за доставка на съоръжение с страна, която се готви за война, и ние допускаме, че разследващата работа на Сърбия е предоставила навременна и точна информация за обстановката на изток ", отбелязва Балканската мрежа за сигурност.

Сърбия ще купи от Франция радари GM400, GM200 и GM60 за системата за въздушно наблюдаване и частите за противовъздушна защита.

От Airbus бяха поръчани 10 многоцелеви хеликоптери H145M за военновъздушните сили, в допълнение към по-рано добитите пет броя въз основа на контракта от декември 2016 година, с който стартира цикълът на рационализация.

В рамките на страната министерството на защитата, министерството на финансите и " Югоимпорт-СДПР " договориха закупуването на въоръжение локално произвеждане с огромен дял вносни елементи и устройства.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР