През миналата година са били подадени 500 декларации от родители

...
През миналата година са били подадени 500 декларации от родители
Коментари Харесай

Д-р Кунчев: Правото на здраве на детето стои над правото на избор на родителя

През предходната година са били подадени 500 заявления от родители за отвод от имунизации на деца, заяви основният държавен здравен контрольор доктор Ангел Кунчев. Той изясни, че е допустимо страната да предприеме административни дейности, с цел да подсигурява имунизацията на децата.

Поставянето на имунизации и имунизации е симптом на висока здравна просвета и това би трябвало да е ясно на всички родители, които подават заявления за отвод. Това акцентира основният здравен контрольор по време на среща с медици и пациенти в Русе. Той даде за образец Швеция, където имунизацията не е наложителна, само че обгръща 98% от популацията:
" Детето би трябвало да бъде ваксинирано. Последното нещо, което ние желаеме, е това да става по принудителен метод, с насилствени ограничения, с писане на актове, с заплащане на санкции, със съдилища, само че в случай че се наложи, ще го създадем. Тъй като правото на детето на здраве стои над правото на майката на избор и това е безусловно правилно ".

Според доктор Кунчев е извънредно време страната да обезпечи безвъзмездна противогрипна ваксина за хората над 65-годишна възраст. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР