През миналата година през летище Пловдив са преминали 230 хиляди

...
През миналата година през летище Пловдив са преминали 230 хиляди
Коментари Харесай

230 хиляди пътници са преминали през летище „Пловдив“ през миналата година

През предходната година през летище „ Пловдив " са минали 230 хиляди пасажери, оповестява Българска телеграфна агенция.
Прочетете още
Съветът на шефовете е провел договаряния с 30 самолетни компании и могат да бъдат разкрити шест дестинации за една година. Това сподели ръководителят на съвета Дойчин Ангелов по време на среща в Областната администрация, целяща да подкрепи разширението на Фонда за развиване на летище " Пловдив ", оповестиха от пресцентъра на администрацията.

По думите на Ангелов за реализиране на тази цел е належащо подпомагане и поддръжка от страна на всички общини в Южен централен регион. Летището има потенциал да обработи един млн. пасажери за година, само че за разкриване на нови авиолинии са нужни тласъци и облекчения за самолетните компании.

Областният шеф Илия Зюмбилев сподели, че е разискал опциите за обновяване на полетите от летище " Пловдив " до Милано с Джузепина Дзара, ексклузивен и пълномощен дипломат на Република Италия в Република България, която е подготвена да окаже подпомагане при договарянията.

На срещата участваха регионалните шефове на Смолян Захари Сираков и на Пазарджик Валентина Кайтазова. Обсъдиха се опциите за политическа, социална и финансова поддръжка за Фонда. Областните шефове означиха, че ще изявят волята си за подпомагане посредством Областните препоръки за развиване, на които ще бъде прегледан въпросът за стратегическото значение на летище " Пловдив " и неговото действие.

От средата на декември предходната година летище " Пловдив " има нова линия до Манчестър, Англия. Тя е с един полет седмично и ще бъде до края на март тази година.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР