През миналата година потокът от в развитите страни намаля с

...
През миналата година потокът от в развитите страни намаля с
Коментари Харесай

ОИСР: COVID-19 спасява света от имиграция

През предходната година потокът от в развитите страни понижа с най-бързия си ритъм в разгара на пандемията от, се споделя в отчет на Организацията за икономическо сътрудничество и раз, заяви Агенция Франс Прес.

Около 3,7 млн. души са имигрирали през предходната година в 38-те водещи развити и разрастващи се стопански системи, които влизат в състава на, което е най-ниското равнище от 2003 година насам, показва Организацията за икономическо сътрудничество и раз в годишния си отчет за миграцията.

" Кризата с COVID-19 провокира най-резкия регистриран спад на миграционните потоци към Организацията за икономическо сътрудничество и раз от над 30% ", се споделя още в отчета.

Броят на новите имигранти в Съединените щати, които са най-предпочитаната дестинация за миграция в Организацията за икономическо сътрудничество и раз, е намалял с 44% до 576 000 души, защото страната затвори границите си, с цел да спре разпространяването на вируса.

Във Франция дойдоха 230 000 нови имигранти, което е с 21% по-малко.
 Коронавирусът по света: Съединени американски щати с най-вече инфектирани и умряли за денонощие Коронавирусът по света: Съединени американски щати с най-вече инфектирани и умряли за денонощие
245 719 786 са регистрираните инфектирани досега, като 90,62 на 100 от тях или 222 671 726 души са оздравели, демонстрира статистиката на Worl...

Според отчета - първият, който демонстрира въздействието на Коронавирус за цяла година - всички категории миграция са били наранени от здравната рецесия.

Броят на новите молби за леговище е намалял с 31%, което е най-големият спад след Балканските войни при започване на 90-те години на предишния век.

Имигрантите са били непропорционално наранени и от рецесията с работните места, провокирана от пандемията през предходната година, като съгласно отчета делът на заетите е намалял с 2,1 процентни пункта през 2020 година до към две трети.

" Икономическата рецесия, провокирана от пандемията от COVID-19, постави завършек на 10-годишния непрестанен прогрес в резултатите на пазара на труда на имигрантите ", съобщи основаният в Париж клуб.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР