През миналата година от близо 108 хиляди починали българи -

...
През миналата година от близо 108 хиляди починали българи -
Коментари Харесай

НСИ разкри от какви болести са умрели над 70 000 българи през 2014 година

През предходната година от близо 108 хиляди умряли българи - над 70 хиляди са заради аргументи, свързани с органите на кръвообращението, сочат данни на Национален статистически институт, осведоми Българска телеграфна агенция. Според родната статистика - от 1500 умряли българи на 100 000 души - близо 1000 са заради аргументи от сърдечно-съдов темперамент.

От тези хиляда смъртни случая - близо една трета се падат на исхемична болест на сърцето, която е една от водещите аргументи за смъртност както у нас, по този начин и в границите на Европейски Съюз.

Анализът на Евростат оформя две съществени групи като аргументи за смъртност - "податливи " аргументи - когато човешкият организъм по един или различен метод е по-податлив към несъмнено заболяване.

И евентуално "предотвратима " смъртност - когато здравната система на дадена страна може да предотврати посредством по-добрата си интервенция съдбовният излаз за човешки живот. Над 590 000 "податливи " смъртни случая в Европейски Съюз са можели да бъдат евентуално избегнати от здравните системи със съответното по-добро опазване на здравето.

Други над 1 милион смъртни случая в Европейски Съюз се водят в графата на така наречен "предотвратими " смъртни случаи в публичното опазване на здравето на Европейски Съюз, регистрира анализът на Евростат. По данни на европейската статистика - заболяванията на сърцето /и по-специално исхемичната болест/ са измежду водещите, само че предотвратими аргументи за смъртност измежду европейските жители. Най-ниски коефициенти в групата на така наречен "предотвратими " смъртни случаи са регистрирани в страни като Испания, Кипър и Италия - по към 150 на 100 хиляди, Гърция - 163 и Швеция - 167.

Най-високи стойности на "предотвратими " смъртни случаи са регистрирани в страни като Литва - 440 на 100 хиляди, Латвия - 410, Унгария - 403, Словакия и Румъния - по 345 и други България се подрежда в "златната среда " по "предотвратими " смъртни случаи в Европейски Съюз - 242 на 100 хиляди души.

Сред страните на Европейски Съюз най-ниски коефициенти на "податливи " смъртни случаи са регистрирани във Франция - 76 на 100 000, Испания - 88, Италия - 90, Кипър и Швеция - по 95 случая на 100 000 поданици. Най-високи коефициенти на смъртност от сходен темперамент са регистрирани в Латвия - 325 случая на 100 хиляди души, Литва и Румъния - по 306 и други За България са регистрирани 272 "податливи " смъртни случая на 100 хиляди души население. Анализът на Евростат регистрира, че мъжете в Европейски Съюз умират повече от дамите и по двата индикатора за смъртност - "податливост " и "предотвратимост ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР