През миналата година Градус направи най-голямото публично предлагане от доста

...
През миналата година Градус направи най-голямото публично предлагане от доста
Коментари Харесай

"Градус" ще разпредели междинен дивидент за 5.4 млн. лв.

През предходната година " Градус " направи най-голямото обществено предложение от много време насам

© Цветелина Белутова Производителят на пилешко месо и артикули " Градус " възнамерява да разпредели промеждутъчен дял. Това излиза наяве от известие за изключително общо заседание, което ще се организира на 25 октомври. Предвижда се да бъдат разпределени 5.359 млн. лева, или по 0.022 лева брутно на акция.

Предвиденият дял е на база на осъществената облага за полугодието, която беше малко над 6 млн. лева За цялата предходна година компанията изплати по 10 ст. дял, или 24.3 млн. лева Това правеше дивидентна рентабилност от 5.5%. Ръководството се ангажира да разпределя малко над половината от позитивния финансов резултат.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Акциите на компанията не реагираха позитивно на новината, даже в противен случай – имаше леко намаляване в петък от 0.6% до 1.7 лева За последната година те са поевтинели с 5%. Негативното показване на фондовата борса се отразява и върху цените на акциите на фирмите, а оборотите остават извънредно ниски.

" Градус " е третото обществено сдружение, което разпределя промеждутъчен дял – до момента това са правили " Софарма " и " Корадо България ". При фармацевтичната компания обаче той се оказа и единствен за предходната година поради свитата облага след ценовия напън при медикаментите и покупката на молдовската банка Молдиндконбанк от обвързвания " Доверие единен холдинг ".

Възможността за погашение на дивиденти два пъти годишно беше въведена с промени в Закона за обществено предложение на скъпи бумаги през 2017 година, само че към този момент единствено горните компании са се възползвали от това.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР