През миналата година България е привлякла 7 милиарда лева външни

...
През миналата година България е привлякла 7 милиарда лева външни
Коментари Харесай

Министър Стойчева във Варна: България привлече 7 милиарда лева външни инвестиции

През предходната година България е привлякла 7 милиарда лв. външни вложения, което е със 100 % растеж по отношение на миналата. Това заяви във Варна министърът на нововъведенията и растежа Милена Стойчева.

Тя е в морската столица за среща с ректорите на всички варненски университети и представители на бизнеса. Темата на форума, който се организира в Икономическия университет, е внедряването на дълбоки технологии, както и превръщането на град Варна в прелъстителен център за нововъведения.

Паралелно с това има декларирани проектопредложения за над 600 милиона лв. в бизнеси, които ще разкрият над 2300 нови работни места, добави още министър Стойчева.

Акцентът ни през тази година е още по-добро взаимоотношение сред науката и бизнеса, акцентира тя. Министърът напомни, че сега текат осведомителните срещи за кандидатстване по планове за нововъведения в предприятията. Това е доста значима поддръжка за дребния и междинния бизнес, сподели тя.

Инвеститорите в европейски и международен мащаб се интересуват от развиването на новите технологии, биотехнологиите, микроелектрониката, софтуера. Това е нашата цел, да им помогнем, като ги свържем с университетите. Така се подкрепя стопанската система. Целта ни е да превърнем България в информативен хъб, добави министър Милена Стойчева.  

За идната година ще бъдат вложени над 172 милиона лв. в планове за развиване на науката и бизнеса, добави още тя.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР