През месеца, в който Nvidia за кратко се превърна в

...
През месеца, в който Nvidia за кратко се превърна в
Коментари Харесай

Хедж фондовете “агресивно” продават технологични акции – Goldman Sachs

През месеца, в който Nvidia за малко се трансформира в най-голямата компания в света, хедж фондовете " нападателно " продаваха софтуерни акции, съгласно Goldman Sachs.

Този месец чистите продажби в американския софтуерен бранш ще бъдат най-големите, регистрирани от 2017 година насам, като най-вече са били продавани акциите на компании за полупроводници и полупроводниково съоръжение, следвани от акциите на софтуерни и интернет компании.

Данните демонстрират още , че експозицията на хедж фондовете към импулсни акции е намаляла за пръв път от шест месеца насам.

Като цяло юни беше плевел месец за акциите на огромните софтуерни компании, като Nvidia, Microsoft, Amazon.com, Meta Platforms и Apple способстваха доста за 15% растеж на S&P 500 през тази година.

Въпреки че хедж фондовете понижиха експозицията си, обвързваните с технологиите фондове означиха рекорден приток на средства предходната седмица, което докара до нов връх на показателя Nasdaq 100 на 18 юни. Делът на софтуерния бранш в S&P 500 доближи 33%, което е най-високото му равнище от към 24 години.

Дефанзивната смяна не се лимитира единствено до технологиите. Хедж фондовете понижават риска на всички места, като брутният ливъридж – мярка за склонността към риск – понижава, изключително в Северна Америка и Европа.

 

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР