През месеца преди обявяването на извънредно положение, преждевременно да приключи

...
През месеца преди обявяването на извънредно положение, преждевременно да приключи
Коментари Харесай

В хотелите през февруари няма усещане на наближаваща криза

През месеца преди оповестяването на изключително състояние, прибързано да завърши зимния туристически сезон и да се блокира придвижването както у нас, по този начин и в Европа , а и в международен проект, в туристическия бранш не се отбелязва спад или предусещане за идната рецесия.

Хотелите през февруари месец 2020 означават 18,4% растеж при нощувките съпоставяне с 2019 година, по данни на Националния статистически институт.

Наблюдава се и увеличение на приходите от нощувки, които доближават 60.9 млн. лева Това важи както пътуванията на български, по този начин и на задгранични жители. Общата претовареност на леглата в местата за настаняване през февруари 2020 година е 33.1%, като се усилва с 3.3 процентни пункта спрямо февруари 2019 година.
 Снимка 475261
Източник:

През февруари 2020 година в страната са функционирали 1 874 места за настаняване с над 10 кревати - хотели, мотели, къмпинги, хижи и други места за краткосрочно настаняване. Това демонстрират данните на Националния статистически институт.

Въпреки данните на Национален статистически институт за месец февруари, на 24 февруари Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) изпратиха писмо до премиера Бойко Борисов с искане за съответни ограничения за помощ от властта след изключителното състояние поради пандемията от ковид, като незабавна мярка против икономическите последствия за туристическия бранш, в който работят 500 000 души.

В писмото си от БХРА упорстваха за съответни ограничения от страна на управляващите , измежду които работодателите в сектора краткотрайно да не заплащат наеми, налози и такси, да се понижи Данък добавена стойност върху храните, като също така властта да поеме заплащането на чиновниците, в това число и тези, които сега са под карантина.
 Снимка 475262
Източник:

Припомняме, че Сдружението на заведенията предвижда, че 150-200 хиляди служащи и чиновници от заведения за хранене, заведения и хотели ще бъдат освободени до края на март.

Според изследване на Българската стопанска камара загубите, които калкулира всяка компания от началото на рецесията, са приблизително към 2000 лева дневно.
 До 200 000 уволнени до края на март чакат ресторантьорите
До 200 000 уволнени до края на март чакат ресторантьорите

Около 2000 лева на ден са загубите на компаниите от началото на рецесията с коронавируса
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР