През месец юни всички сме дишали чист въздух през цялото

...
През месец юни всички сме дишали чист въздух през цялото
Коментари Харесай

През юни сме дишали чист въздух

През месец юни всички сме дишали чист въздух от самото начало, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова по време на съвещание на Столичния общински съвет.

"Днес Общинският съвет приема нашето предложение за въвеждането на нова стратегия за монтирането на филтри, които да бъдат предоставени на семейства, които не могат да бъдат включени в огромните планове за замяна на отоплителни те съоръжения на дърва и въглища ", сподели Фандъкова и добави, че програмата е нейно предложение и е за 3 години.

"Резултатите са факт. Имам данни от Изпълнителната организация по околна среда, които демонстрират устойчива наклонност за понижаване на дните с превишения. Показват, че за първото шестмесечие на 2019 година броят на превишенията е намалял с 36% по отношение на първото шестмесечие на 2018 година Спрямо 2017 година записаните превишения са 2,5 пъти по-малко за първото шестмесечие ", сподели Фандъкова.

Тя добави, че единствено за месец юни има единствено един ден превишение единствено в една станция. "За месец юни всички ние сме дишали чист въздух от самото начало. Основният замърсител е отоплението на твърдо битово гориво, тъй като сериозните превишения са през зимата ", заяи Йорданка Фандъкова
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР