През месец януари отбелязваме точно 100 години от излизането на

...
През месец януари отбелязваме точно 100 години от излизането на
Коментари Харесай

100 години от излизането на първия брой на списание „Морски сговор“

През месец януари означаваме тъкмо 100 години от излизането на първия брой на списание „ Морски сговор “, трансформирало се в най-авторитетното морско от време на време издание в България, оповестяват от Военноморския музей въ вВарна.

Списанието е печатен орган на първата българска морска социална организация „ Български национален морски сговор ”, учредена през 1920 година Неговата устременост следва задачите на организацията – да пропагандира морската концепция, обръщайки внимание на множеството опциите за стопанско развиване и прогрес пред страната ни, заложени в потреблението на преимуществата, които дават морето и Дунава.

Читателите му получават настояща информация за развиването на всички морски страни и техните военни, търговски, пътнически и риболовни кораби, както и публикации за научните постижения в областите, имащи отношение към морското дело. Популяризират се водните спортове и българските морски курорти, а основен редактор на списанието е високо ерудираният офицер капитан I сан Сава Иванов, пълководец на Дунавската флотилия в интервала 1933 – 1935 година и пълководец Морската дивизия (Флота) от 1935 година до 1937 година

В библиотеката на Военноморския музей се пазят броевете на списание „ Морски сговор ” до 1944 година, когато то е спряно.

Желаещите да се срещнат със наличието му могат да употребяват дневна читателска карта, да си създадат целогодишен абонамент или за няколко месеца.

Така ще имат и достъп до цялото разнообразно благосъстояние на библиотеката на музея, която може да бъде в помощ на възпитаници, военни и научни откриватели.

Библиотеката може да ползвате в дните от понеделник до петък, а работното време е от 8:30 до 17:00 часа.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР