През месец януари културната столица на Европа отдава почит на

...
През месец януари културната столица на Европа отдава почит на
Коментари Харесай

90 години от рождението на Йордан Радичков

През месец януари културната столица на Европа отдава респект на обичания български създател Йордан Радичков със серия събития, като особено за пловдивчани и гостите на града за първи път ще бъдат показани непоказвани до момента фрагменти от пътешествието на писателя до Сибир през 1964 година, оповестява БНР.

Програмата ще стартира на 13-януари с изложбата „ Неосветените дворове “, разказваща за вълнуващото премеждие на създателя из далечния Север, през което се ражда едноименният пътепис. Експозицията ще бъде изложена в Градска художествена изложба Пловдив – Експозиция „ Мексиканско изкуство “, ул. „ Артин Гидиков “, а откриването е от 16 часа.

Изложбата ще може да бъде прегледана до 27 януари. Откриването на изложбата ще бъде съпроводено с показване на независимата книга „ Сибирски тетрадки “ на Йордан Радичков. Тя съдържа записките на създателя от пътуването му до Сибир и е единственият непокътнат документ за креативния му развой. Това е и първото издание на бележките в най-пълния им тип. „ Сибирски тетрадки “ се появява с оформление и илюстрациите на художника София Попйорданова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР