През месец септември стартира ремонт на Зимния дворец на спорта

...
През месец септември стартира ремонт на Зимния дворец на спорта
Коментари Харесай

Министър Кралев разпореди ремонт на Зимния дворец през септември

През месец септември започва ремонт на Зимния замък на спорта в София, чийто постройка и зали не са били предмет на сериозна реорганизация от построяването си през средата на 80-те години на предишния век. Ремонтът ще включва въвеждане на енергоефективни ограничения посредством контракт с обезпечен резултат (ЕСКО ДОГОВОР) и строително-монтажни действия по главната и подготвителна зала на двореца. Прогнозната стойност е 4 млн. лева без Данък добавена стойност. До дни " Академика 2011 " ЕАД, под чиято шапка е Зимния замък, ще разгласи поръчка за избор на реализатор на ремонтните действия.

 Снимка 305806
Източник:

Както разгласи на блиц надзор в Парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта през месец юни министър Красен Кралев графикът на ремонтните действия е координиран с федерацията по кънки. Още през 2016 година в предходния му мандат министърът беше безапелационен, че ще бъдат открити разновидности за ремонт на най-голямото оборудване за упражняване на зимни спортове в София.

В момента климатичната и отоплителна апаратура в Зимния замък на спорта действа неефективно и с големи загуби на сила. Покривната част не е топлоизолирана, има течове, разноските за обикновено действие на спортния комплекс са големи.

 Снимка 305807
Източник:

За това в осъществяването на енергоефективни ограничения се планува топлоизолация и ремонт на покрива, замяна на дограмата, топлоизолация на външните стени и замяна на осветлението с енергоефективно.

 Снимка 305810
Източник:

Системата за климатизация също ще бъде осъвременена, като се построи нова с опция за бързо и дейно стопляне и изстудяване на залата.

В рамките на ремонта ще бъдат актуализирани и съблекалните, фоайето и коридорите към главната и дребната зала на Зимния замък.

 Снимка 305811
Източник:

След привършване на ремонта, с изключение на по-добър и изящен тип на цялото уреди, се чака фрапантно да бъдат понижени разноските на електрическа енергия и топлоенергия.

 Почетни плакети от Кралев за медалистите ни от Световното състезание по лека атлетика за хора с увреждания
Почетни плакети от Кралев за медалистите ни от Световното състезание по лека атлетика за хора с увреждания

Прие Ружди Ружди и другите момчета в министерството
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР