През месец септември ще се проведе конференцията Intel Innovation 2023,

...
През месец септември ще се проведе конференцията Intel Innovation 2023,
Коментари Харесай

Официално: Intel ще представи процесорите Meteor Lake през месец септември

През месец септември ще се организира конференцията Intel Innovation 2023, на която процесорният колос ще разгласи редица нови артикули. Сред тях е и серията процесори Core Ultra (Meteor Lake), което компанията чипове удостовери в формалния си уеб уебсайт. Едновременно с това Intel дава обещание да разкрие проектите си за създаване на редица нови артикули, в това число такива за изкуствен интелект. Конференцията Innovation 2023 ще се организира от 19-ти до 20-ти септември в Сан Хосе.

Да напомним, че главната характерност на процесорите Intel Meteor Lake е многочиповата класификация. В тях компанията е комбинирала обособени кристали с x86 ядра, графичен блок, SoC модули и I/O блок. Според тази информация чипът с x86 ядра е направен по технологията Intel 4, до момента в който за производството на останалите чипсети са употребявани други софтуерни процеси, в това число такива на компанията TSMC. Intel сподели мостри на тези процесори още през 2021 година

Друг нов артикул, който ще бъде показан от известния производител на чипове на Intel Innovation 2023, е 14-ото потомство процесори Core за десктоп, известни с кодовото име Raptor Lake-S Refresh. Тези процесори са с дизайн LGA1700 и ще работят в дънни платки с чипсетите от сериите 600-/700. Очаква се тази година събитието Intel Innovation 2023, да бъде доста забавно.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР