През месец октомври ще започне нов етап от вътрешния диалог

...
През месец октомври ще започне нов етап от вътрешния диалог
Коментари Харесай

Вучич: Започваме жесток вътрешен диалог за Косово


През месец октомври ще стартира нов стадий от вътрешния разговор за Косово. Крайно време е да стартираме да приказваме за Косово, тъй като това е същността на днешната ни политика и нашето бъдеще. В взаимозависимост от нашето отношение към Косово ще имаме несъмнено или по-малко несъмнено освен настояще, само че и бъдеще.

Това сподели сръбският президент Александър Вучич и разясни, че като държавен глава е подкрепил решението на Сръбската листа в Косово да взе участие в новото държавно управление на Косово.

Вучич сподели, че е " горделив от политиката, която пази сърбите в Косово ". Според него " вътрешният разговор за Косово, който стартира през месец октомври, няма авансово избрани решения, както настояват някои, само че на края ще има позиция ".

Вучич сподели, че " разговорът би трябвало да бъде нечовечен, само че търпелив, сериозен и той ще се води в Народното събрание, институциите, на разнообразни конгреси ".

Сръбският президент сподели, че е видял единствено веднъж новият министър председател на Косово Рамуш Харадинай и това е станало в ареста на Международния Трибунал в Хага при визитата му при Войслав Шешел.

" Как е допустимо някой да твърди, че ние си сътрудничим с него, откакто ние го упрекваме в осъществяване на военни закононарушения? ", сподели още Александър Вучич, представен от БГНЕС.
Той съобщи, че министър председателят Ана Бърнабич има неговата " цялостна поддръжка ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР