През месец октомври ще започнат дейностите по подмяната на водопровода

...
През месец октомври ще започнат дейностите по подмяната на водопровода
Коментари Харесай

Подменят водопровода на две улици в Елин Пелин

През месец октомври ще стартират дейностите по подмяната на водопровода на две улици в с. /гара/ Елин Пелин със взаимната работа на и ВиК София област. След усилена работа през последните три години Община Елин Пелин изготви плановете и подписва съглашение с ВиК София област за взаимната работа по подмяната на остарялата и мощно амортизирана ВиК инфраструктура, която постоянно е причина за тежки повреди и прекъсване на водата за жителите на второто по величина обитаемо място в общината.

В идващите седмици следва подмяната на 2200 м тръбопровод по протежението на две улици в село /гара/ Елин Пелин – ул. „ Св. Св. Кирил и Методий “ и ул. „ Синанец “. Заедно с подмяната на тръбите ще бъдат построени нови 220 сградни водопроводни отклонения за всеки парцел. Необходимите материали за подмяната на водопровода са обезпечени от Община Елин Пелин, а строително-монтажните работи ще се извършват от ВиК София област. Разчитаме на подпомагане на жителите на двете улици за вярното и бързо маркиране на водопроводните и газовите отклонения за постройките.
 Кметът на Елин Пелин с поздравления към създателите и възрастните хора Кметът на Елин Пелин с поздравления към създателите и възрастните хора
Поздравления към създателите и възрастните хора насочи кметът на община Елин Пелин Ивайло Симеонов. „ Уважаеми музикални създатели, ув...

На 28 септември 2021 година в с. /гара/ Елин Пелин се организира работна среща с присъединяване на господин Ивайло Симеонов, кмет на Община Елин Пелин, господин Николай Плещов, ръководител на Общински съвет – Елин Пелин, господин Любомир Нитов – шеф на ВиК София област и господин Мильо Богданов – шеф на ВиК Елин Пелин. На срещата участваха също по този начин госпожа Вяра Вучкова – кмет на обитаемото място, инж. Станислав Димитров – зам.-кмет с сектор „ Инвестиции, строителство, превоз и европейски планове “ и чиновници на община Елин Пелин.

В рамките на срещата се прецизираха елементи по идната замяна на водопровода по ул. „ Св. Св. Кирил и Методий “ и ул. „ Синанец “. След подмяната на ВиК тръбите следва и изцяло преасфалтиране на двете улици с държавно финансиране. Подмяната на уличната водопроводна мрежа и пробитите етернитови тръби ще понижи повредите по трасето в бъдеще и ще докара до дълготрайно опазване на новата асфалтова настилка.

След привършване на дейностите в с. /гара/ Елин Пелин следва и замяна на свързващия тръбопровод на селата Богданлия и Караполци, който най-често дефектира и е съществена причина за прекъсването на водата за популацията заради премахване на повредите. Старите етернитови тръби ще бъдат сменени с нови, като това ще понижи доста загубите на вода и разкопаването на пътищата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР