През месец октомври гражданите на София ще имат възможност да

...
През месец октомври гражданите на София ще имат възможност да
Коментари Харесай

Разкриват четири мобилни пункта за опасни отпадъци в София през октомври

През месец октомври жителите на София ще имат опция да предадат своите рискови боклуци на четири мобилни пункта, оповестиха уредниците. Те ще бъдат ситуирани в „ Оборище “, „ Младост “, „ Подуяне “ и „ Красна поляна “. 

На 13-ти, 14-ти и 15 октомври ще се организира обичайна тридневна есенна акция за разделно събиране на рискови боклуци от семействата, която обгръща три столични региона – „ Оборище “, „ Младост “ и „ Подуяне “.

Мобилният сборен пункт в регион „ Оборище “ ще бъде ситуиран от 8:30 до 14:30 часа на бул. „ Янко Сакъзов “, на входа на парка „ Заимов “ против ул. „ Васил Априлов “.

В регион „ Младост “ пунктът ще бъде ситуиран на 14 октомври – петък, в ж.к. „ Младост “ 4, на входа на парка „ Сухото дере “ откъм ул. „ Самара “ - бл. 440.

В регион „ Подуяне “ пунктът ще е на бул. „ Ботевградско шосе “, в региона на „ ПроМаркет “ и бензиностанция „ Еко “ и бл. 6Е в събота – 15 октомври. 

Безвъзмездно ще се одобряват рискови боклуци като живак и живаксъдържащи уреди (живачни термометри, прекъсвачи и други подобни), лакове и бояджийски материали, домашен препарати и химикали, мастила и нечисти опаковки, както и фармацевтични артикули (лекарства с изминал период на годност).  

За края на месеца, на 28 октомври (петък), е очакван обособеният мобилен пункт за регион „ Красна поляна “. Пунктът ще бъде ситуиран от 8:30 до 14:30 часа на ул. „ Алеко Туранджа “ до бл. 24 и бул. „ Вардар “.

Системата за събиране на рискови боклуци от семействата, която се осъществя от Столичната община и „ БалБок Инженеринг “ АД, се ползва сполучливо от 2012 година Мобилен пункт за събиране на рискови боклуци беше разположен в столичните региони „ Люлин “ и „ Банкя “ в началото на август. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР