През месец октомври 2018 година срещу Google бе подаден колективен

...
През месец октомври 2018 година срещу Google бе подаден колективен
Коментари Харесай

Google плаща по $2,15 на потребител на Google+ за изтекли лични данни

През месец октомври 2018 година против Гугъл бе подаден групов правосъден иск, в който интернет колосът бе в невнимателно отношение към отбраната на персоналните данни и за опити да скрие казуса с неоторизирания достъп до персоналните данни на потребителите на обществената мрежа Google+. Сега се появи информация, по какъв начин ще бъдат обезщетени потърпевшите.

Да си напомним, че обществената мрежа Google+ е на процедура мъртва още от 2014 година, само че интернет-гигантът дълги години продължи да поддържа тази онлайн услуга. Малко по-късно стана ясно, че Google+ в продължение на дълги години е разкривала данните на стотици хиляди консуматори на трети лица. Изтичането на данните от Google+ е било годно от 2015 до 2018 година и е давало на разработчиците опция да получават цялостен достъп до данните от Google+ People API даже и от затворените профили.

Гугъл е знаел за този проблем, само че е предпочел да си мълчи, с цел да избегне вниманието на регулаторните органи. Но през 2018 година интернет колосът удостовери, че е била нарушена поверителността на над 500 хиляди акаунта. По-късно Гугъл заяви за второ приключване на данни, което е засегнало 52,5 милиона консуматори. Социалната мрежа Google+ приключи работата си през 2018 година и към сегашен ден към този момент не е опасност за сигурността.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР