През месец ноември 2020 г. в област Враца са регистрирани

...
През месец ноември 2020 г. в област Враца са регистрирани
Коментари Харесай

МВР: Расте броят на тежките катастрофи в област Враца

През месец ноември 2020 година в област Враца са регистрирани 48 пътно-транспортни катастрофи, от които 7 са тежки. При злополуките са ранени 8-на жители. В съпоставяне със същия месец на миналата година, ПТП-тата са били с 27 по-малко, починалите са равни по брой, а ранените са с 8 по-малко.
През месеца за открити нарушавания на водачите са формирани 284 акта, 1840 елементарни фиша и 2861 електронни фиша, издадени за открити нарушавания на скоростта.
Установени са 18 водачи, използвали алкохол. За неизползване на предпазни колани и каски са наложени 35 санкции, за недееспособност - 25, за шофиране без наложителна застраховка „ Гражданска отговорност “ - 42
През месеца са издадени 204 заповеди за използване на насилствени административни ограничения по Зaкона за придвижване по пътищата, като са прекъснати регистрациите на 25 МПС. Проведени са 29 профилирани полицейски интервенции по сигурност на придвижване по пътищата. Изпратени са 33 сигнални писма за обезпечаване сигурността на придвижването по пътищата.
През първите единадесет месеца на годината броят на пътнотранспортните катастрофи в региона е 624, от които 138 са тежки. Загиналите жители в произшествия на пътя са 13, а ранените са 181. В съпоставяне с миналогодишният интервал ПТП-тата в региона са с 48 по-малко, тежките произшествия - с 5 по-малко, ранените - с 20 повече, а починалите - с двама по-малко.

*Снимката е илюстративна
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР