През месец ноември 2019 г. бездомникът Данаил Костов от Бургас

...
През месец ноември 2019 г. бездомникът Данаил Костов от Бургас
Коментари Харесай

Оправдаха бездомника, съден заради посещение на парк по време на карантината

През месец ноември 2019 година бездомникът Данаил Костов от Бургас бяха формирани две наказателни постановления за това, по време на възбрана. Случаят възмути цялото общество, защото Костов е безприютен, има редица здравословни проблеми, освидетелстван е от ТЕЛК със 75% неработоспособност за заболяване умствена назадничавост с нарушавания в държанието и епилепсия. Единствените приходи, които бездомникът получава, са в размер на към 200 лв., които съставляват пенсия по болест. Основната част от парите, които получава като пенсия, той изразходва за медикаменти.
Още тогава стана ясно, че Данаил Костов има потребност от адвокатска помощ. “Веднага откакто със съдружника ми адв. Добри Тенев разбрахме посредством медиите за случая се свързахме с " Каритас Бургас “ и направихме предложение безплатно да поемем адвокатската отбрана на господин Данаил Костов, което бе признато. Срещу двете наказателни постановления бяха подадени две обособени тъжби “, оповестява в писмо до Деян Петров, член на Софийската адвокатска гилдия и ръководещ съучастник в Адвокатско сдружение " Петров и Тенев “. Той прецизира, че въз основа на подадените тъжби са формирани две каузи в Районен съд – Бургас: обжалването на наказателното разпореждане, в което Костов бил в парк по време на възбрана и обжалването на постановлението, в което бездомникът е упрекнат за това, че бил без маска навън.
 Коронавирус aбсурд: Бездомниците в Русе би трябвало да платят PCR тест, с цел да получат заслон Коронавирус aбсурд: Бездомниците в Русе би трябвало да платят PCR тест, с цел да получат заслон
По време на пандемията зимният сезон ще е съществено предизвикателство за хората без заслон в Русе. Настаняването им тази година в Центъ...
По делото за престояване в парка по време на карантината в Районен съд – Бургас към този момент има постановено решение, с което обжалваното наказателно разпореждане се анулира напълно. Решението не е дефинитивно и предстои на обжалване пред Административен съд – Бургас. “По другото дело – за неналичието на маска, всеки миг се чака решение, с което смятам, че би следвало да се анулира обжалваното наказателно разпореждане, защото са налице голям брой учредения за незаконност “, написа още Деян Петров. Според него, въпреки да касае единствено две наказателни постановления, казусът с Данаил Костов визира и по-общия въпрос за множеството незаконосъобразни дейности на чиновниците на Министерство на вътрешните работи по отношение на редица жители по време на оповестеното изключително състояние и изключителна епидемиологична конюнктура.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР