През месец май тази година в Campus X се състоя

...
През месец май тази година в Campus X се състоя
Коментари Харесай

Никола Недков от ППМГ–Враца стана първи на единствено по рода си технологично събитие

През месец май тази година в Campus X се състоя второто издание на Coolest Projects Sofia - гратис софтуерно събитие за най-малките иноватори, основатели и бизнесмени.
Над 100 деца бяха възнаградени за създаването на софтуерни планове през образователната година в безплатните клубове по програмиране на CoderDojo България. Най положителните във всяка от 6-те категории получиха и специфични награди.
Двама възпитаници от ППМГ „ Акад. Иван Ценов “ – Враца взеха присъединяване в събитието. Това са петокласниците Никола Недков и Деница Йорданова. На първо място в категория Web & Apps бе класиран Никола Недков със своя план на тематика „ Кибер взаимозависимост “.
Coolest Projects Sofia цели да поддържа и въодушеви новото потомство иноватори, основатели и бизнесмени на възраст от 7 до 17 година Участниците имаха опция да се включат и в занимателни работилници за анимация, 3D принтиране, micro:bit, електрически вериги и други
Coolest Projects Sofia 2.0 се провежда от CoderDojo България, Дигитална Национална Коалиция и екип от доброволци, с поддръжката на CoderDojo фондация, фондация „ Телерик Академия “ и посолството на Ирландия в България. Партньори на събитието са VMware България и Майкросфот България.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР