През месец май екипи на Електроразпределение Север извършиха редица дейности

...
През месец май екипи на Електроразпределение Север извършиха редица дейности
Коментари Харесай

ЕРП Север приключи проект по обезопасяване на електропроводи в община Тутракан

През месец май екипи на Електроразпределение Север направиха редица действия по обезопасяване на електроразпределителната мрежа в община Тутракан. Монтирани бяха 140 броя дистанционери и 150 птицезащитни устройства по електропроводи приблизително напрежение. Работата по обезопасяване беше изпълнена от експерти, подготвени за работа напрегнат без да бъде прекъсвано на електрозахранването в селата Гарван, Главиница, Зафирово, Нова Черна и Тертер. Общата стойност на направената инвестиция възлиза на над 15 000 лева Целта на дейностите, включени в ремонтната стратегия на сдружението, е да се понижи аварийността по електропроводите, подаващи електрозахранване към близо 10 000 клиенти в посочените села, както и да бъде опазен животът на птиците в региона. Проектът се реализира в сходство с условията за обезпечаване на непрестанно електрозахранване на клиентите, които работиха и се образоваха от вкъщи в изискванията на изключително състояние в страната.

Дистанционерите се инсталират в междустълбия сред фазови проводници. Те се употребяват за фиксиране на дистанциите и възпрепятстване на допира сред проводниците, като чрез попиване на трептения и люшкане водят до понижаване на спешните изключвания при контакт сред въздушните електропроводни линии.

По време на дейния сезон на гнездене на прелетните птици се заобикаля слагане на защитни платформи заради вероятността от занемаряване на гнездото от птиците. Този сезон е подобаващ за монтиране на птицезащитни устройства върху проводниците и изолаторите по електрическите стълбове. Устройствата обезпечават отбрана на птиците от контакт с електроразпределителната мрежа, като пречат на пернатите да кацат по стоманорешетъчните стълбовете и по този метод ги защищават от попадане напрегнат. Изработени са от изолационен материал и имат сферични накрайници, с помощта на които птиците не се нараняват при опит за кацане.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР