През месец май 2020 година бе задържан известния лихвар Стефан

...
През месец май 2020 година бе задържан известния лихвар Стефан
Коментари Харесай

Сексуални услуги за 30 евро в мотел край Пловдив: Делото срещу сводника Мустафата се отложи за догодина

През месец май 2020 година бе арестуван известния лихвар Стефан Асенов – Менду. Разследващите откриха, че той е заплетен в лихварство, пране на пари, данъчни закононарушения и склоняване към проституция. Близо 7 месеца са били събирани доказателства, които да потвърдят виновността му по безспорен начин.

" Банка Менду " - по този начин е бил известен Стефан Асенов в ромската общественост. Наследил " бизнеса " от татко си. Менду е водел разхитителен и супер първокласен метод на живот. Парадирал с познанства на най-високо равнище във всички вероятни институции.

100 000 лв. са открити при акцията тогава, като главната част от парите са в друга страна. В мотел на автомагистрала " Тракия " край Войводиново, стопанисван от него и от брат му -  Антон Асенов - Мустафата. 

Срещу Мустафата са повдигнита две обвинявания. Първото е по тази причина, че от февруари 2014 година до 19.05.2020  година, в мотела, който е бил нает от него, е предоставял стаи на седем дами и един мъж за осъществяване на секс и блудствени дейности. Според обвиняването Антон е бил сводникът в схемата. В началото обвиненият  работил като готвач в мотела. През 2014 година го взел чартърен. За пространствата се договорил да заплаща по 2000 евро, като изпращал всеки месец по 1 000 евро на двамата притежатели. Повечето от пространствата се употребявали от дами, предлагащи платени полови услуги – на стойност сред 20 и 30 евро за клиент. Те предоставяли част от " заработените “ пари на Антон.

В мотела нормално отсядали турски водачи на камиони, защото мотелът е на Околовръстния път. През годините личният състав в мотела и заведението постоянно се сменял. Всеки можел да замести другия като барман, чистач, защита и други.  Случвало се и сервитьорките също да дават полови услуги. Ежедневно в обекта се намирали най-малко по 6-7 дами, които проституирали.

Няма точна дата към момента за делото против Мустафата. Очаква се то да е при започване на идната година. 

В галерията може да разгледата " двореца " на Менду.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР