През месец март 2023 г. Софийска градска прокуратура (СГП) е

...
През месец март 2023 г. Софийска градска прокуратура (СГП) е
Коментари Харесай

СГП е образувала досъдебно производство за шпионство срещу петимата българи във Великобритания

През месец март 2023 година Софийска градска прокуратура (СГП) е образувала досъдебно произвеждане за шпионство. С постановления на наблюдаващия прокурор е предоставено на Държавна организация „ Национална сигурност “ (ДАНС) осъществяване на избрани дейности по случая. Извършени са мероприятия както по повод определяне на активността на арестуваните във Англия лица, по този начин и на други български жители, намиращи се на територията на Република България и имащи директно отношение към цялостното откриване на незаконната активност.

Това се споделя в информация на СГП до медиите.

Междувременно във Англия петима български жители бяха арестувани под стража. Те се явиха пред лондонски съд, упрекнати в шпионаж в интерес на Русия

Тримата мъже и двете дами участваха в Уестминстърския магистратски съд посредством видеовръзка от четири разнообразни пандиза, като резервираха безмълвие от самото начало, с изключение на, с цел да потвърдят имената и рождените си дати. Всеки от тях е упрекнат в “заговор за събиране на информация, предопределена да бъде директно или индиректно потребна на врага за да навреди на сигурността и ползите на страната ”. Твърди се, че хипотетичните закононарушения са осъществени сред 30 август 2020 година и 8 февруари предходната година.

“Съвместната работа с английските сътрудници има значително значение в процеса по противопоставяне на незаконни похищения, засягащи националната сигурност на Република България и престижа на страната в интернационален проект. В процеса на работа по досъдебното произвеждане, прокуратурата и ДАНС са в директна връзка с английските сътрудници ”, споделят от СГП.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg