През месец февруари регистрираната безработица достига 6.2%, което е понижение

...
През месец февруари регистрираната безработица достига 6.2%, което е понижение
Коментари Харесай

Горанов се похвали със спад на безработицата и ръст на промишлеността

През месец февруари записаната безработица доближава 6.2%, което е намаляване с 0.8% пункта по отношение на същия месец на 2018 година Данните показа финансовият министър Владислав Геранов на постоянното съвещание на Министерския съвет.

През март общият индикатор на бизнес климата се покачва с 0.3% пункта, воден от по-добрите упования на компаниите от търговията на дребно.

Индикаторът на доверието също се усъвършенства през март месец и оценката на семействата за настоящото и финансово положение се покачва. Очакванията за бъдещата икономическа обстановка също се покачват.

Промишленото произвеждане и оборотът също регистрират растеж от началото на 2019 година, като последните данни за февруари демонстрират растеж от 6.6% и 6.9% растеж на оборота на промишлените предприятия. Продажбите от експорт също нарастват до 13.5%, подкрепени от производството на химически артикули и производството на електрически уреди.

Растежът на строителната продукция също отбелязва растеж от 9.2% през февруари месец и сградното строителство резервира водещата си роля. Гражданското строителство също регистрира напредък от 13.5%.

Кредитът за частния бранш също се развива позитивно и през февруари 2019 година растежът се форсира до 8.7% на годишна база, регистрира Горанов при започване на днешното държавно съвещание на кабинета " Борисов-3 ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР