През месец август по искане на прокуратурата срещу 43-ма чужди

...
През месец август по искане на прокуратурата срещу 43-ма чужди
Коментари Харесай

Задържаха 43-ма, преминаващи границата през Русе за последния месец

През месец август по искане на прокуратурата против 43-ма непознати жители е взета непрекъсната мярка за неотклонение „ задържане под стража “, оповестиха от Районен съд - Русе, съобщи.

Само четирима от тях (трима мъже и една жена) са показали документи за идентичност, от които е било открито, че са турски жители. Мъжете са били водачи на камиони, в които са били открити друг брой чужденци. Жената се е возела в автомобил и в началото е посочила пред граничните служби подправена българска персонална карта, а при последвалия обиск е бил открит и същинския ѝ документ.

От останалите 39 арестувани непознати жители 12 са декларирали, че са от Сирия, двама - от Мароко, един – от Палестина и 24 – от Ирак. Никой от тях не е носел документ за идентичност. Тъй като не са владеели български език, по всяко едно от делата е бил назначен преводач. Били са привлечени в качеството на обвинени за това, че на взаимен българо-румънски Граничен контролно-пропусквателен пункт - Русе са създали опит да излязат през границата на страната без разрешението на надлежните органи на властта, като действието е останало незавършено заради независещи от волята им аргументи. За това закононарушение в Наказателния кодекс е планувано наказване отнемане от независимост до 5 години и санкция от 100 до 300 лева Според съда, неустановената идентичност на обвинените, неналичието на средства и регистриран адрес на територията на България, са довели до извода, че мярката за неотклонение „ задържане под стража “ е била само вероятната във връзка с всеки един от тях.

За съпоставяне, формираните в Районен съд – Русе през месец юли тази година каузи за взимане на най-тежката мярка за неотклонение по отношение на задгранични жители са били 10, а през месец юни – 15.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР