През месец август МИГ-Община Марица проведе 3 работни срещи с

...
През месец август МИГ-Община Марица проведе 3 работни срещи с
Коментари Харесай

МИГ-Община Марица проведе работни срещи с местната общност във връзка с подготовката на новата Стратегия за местно развитие

През месец август МИГ-Община Марица организира 3 работни срещи с локалната общественост по отношение на подготовката на Стратегия за локално развиване на територията на община Марица през новия програмен интервал 2023-2027г. Срещите бяха извършени в селата Желязно, Крислово и Строево като в тях присъединяване взеха представители на разнообразни браншове и заинтригувани страни.

Участниците бяха осведомени с резултатите от социално-икономическия разбор на територията на МИГ-Община Марица. На базата на направения разбор и факторите, въздействащи на развиването, бяха посочени разпознати мощни и слаби страни на територията на МИГ-Община Марица, удобните благоприятни условия и евентуалните закани, подбудени от въздействието на външната среда, изводите от положението и трендовете за развиването, както и капацитетът на социално-икономическите дадености на територията на МИГ-Община Марица.

След разискване на резултатите от социално-икономическия разбор на територията на МИГ-Община Марица, изпълнителният шеф на МИГ показа на участниците резултатите от разбора на заинтригуваните страни на територията на МИГ-Община Марица и на техните потребности. В резултат на разбора на територията, изпълнителният шеф уточни обрисуваните съществени групи заинтригувани страни, както и откритите характерни заинтригувани групи на територията на община „ Марица “, откритите потребности и цели за развиване на главните заинтригувани страни, проблемите и потребностите на характерните заинтригувани групи – уязвимите и малцинствени групи на територията, трендовете в развиването на територията на МИГ-Община Марица, както и направените заключения в разбора.

В края на всички срещи участниците се сплотиха към мнението, че на територията има разнообразни заинтригувани групи с разнообразни потребности и удовлетворяването на разпознатите потребности може да се реализира въз основата на многосекторна интегрирана политика за развиване чрез финансиране от няколко европейски фонда.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР