През месец април се очаква средната месечна температура да бъде

...
През месец април се очаква средната месечна температура да бъде
Коментари Харесай

Прогнозата за април: Топло време и краткотрайни валежи


През месец април се чака междинната месечна температура да бъде над нормата, която за по-голямата част от страната е сред 10° и 13°, по Черноморието и във високите полета - сред 8° и 14°, а за планините - от минус 5° до 3°. Най-ниските температури през април ще са най-вече сред минус 2° и 3°, а най-високите - сред 27° и 32°.

Месечната сума на преваляванията приблизително за страната ще бъде към нормата, която за равнините е сред 30 и 75 л/кв.м, в планинските региони - сред 60 и 100 л/кв.м.

Април ще стартира с топло и най-вече слънчево време, тук-там в страната оптималните температури ще доближат 30°. На 2 април през страната ще премине леден фронт, от запад на изток на доста места ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии, има възможност за градушки; температурите ще се намалят с 4-5°, само че ще се задържат по-високи от нормалните. В средата на първото десетдневние въздушната маса ще е неустойчива. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии, чакат се и градушки. През последните дни от първото десетдневие температурите още веднъж ще се покачат. Ще бъде най-вече слънчево, тук-там в равнините и котловините с краткотрайна мъгла.

В началото на второто десетдневие ще бъде относително топло. През интервала 11-15 април се чака на доста места в страната да има превалявания. Температурите ще се намалят и ще се приближат до нормалните за междинната на април. През втората половина от десетдневието се чака да бъде най-вече слънчево. Дневните температури ще се покачат, само че утринните ще бъдат ниски и тук-там в равнините и котловините ще има условия за слана.

През третото десетдневие температурите ще бъдат към и над нормата, а преваляванията към нормата. Вероятност за прекосяване на студени атмосферни фронтове по които ще има карткотрайни превалявания, гръмотевични стихии, градушки и релативно намаляване на температурите има към 22-и, 26-и и в края на месеца.



В началото на месеца Слънцето изгрява в 7 ч. и 8 мин. и залязва в 19 ч. и 53 мин. Продължителността на деня е 12 ч и 45 мин. В края на месеца Слънцето изгрява в 6 ч. и 22 мин. и залязва в 20 ч. и 26 мин. Продължителността на деня е 14 ч. и 4 мин.

Фазите на Луната през месеца са: 2.04 - последна четвърт, 8.04 - новолуние, 15.04 - първа четвърт, 23.04 - пълнолуние и 30.04 - последна четвърт.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР