През месец април екипи на Регионалната инспекция по околната среда

...
През месец април екипи на Регионалната инспекция по околната среда
Коментари Харесай

РИОСВ-Пловдив наложи през април санкции и глоби в общ размер на 26 300 лева

През месец април екипи на Регионалната ревизия по околната среда и водите – Пловдив (РИОСВ – Пловдив) направиха 215 планови и 362 изключителни инспекции, в това число след получени сигнали. Контрол беше сбъднат върху активността на 547 обекта, като бяха инспектирани оператори, кметове на общини и физически лица.
Прочетете още
За административни нарушавания на Закона за запазване на околната среда и обвързваното законодателство от институцията са формирани 12 акта и са издадени 5 наказателни постановления, с които на нарушителите са наложени наказания и санкции в общ размер на 26 300 лв.. Освен това с открити извършители са подписани и 7 съглашения за преустановяване на административнонаказателни производства като са наложени имуществени наказания за 21 000 лв..

Най-голям размер контролна активност е осъществена във връзка с ръководството на отпадъците . Съставени са 8 акта, като в по-голямата си част те се отнасят за открити нередности при реализиране на трансграничен транспорт на боклуци. Като извършители са открити и физически лица. През месеца продължиха и обходите на екоекспертите по обитаемоте места на територията на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Пловдив за инспекция дали кметовете на общините са спазили дадените от шефа на институцията Ивайло Йотков наставления за справяне с нерегламентираните сметища, в това число на речните кревати и прилежащите им територии. Съставен е акт на кмета на община Стамболийски за несъблюдение на наставления за разчистване на нерегламентирано замърсяване в селата Йоаким Груево и Ново село.

Сред нарушителите, против които са подхванати административнонаказателни ограничения за неспазване условията на Закона за чистотата на атмосферния въздух са оператор на климатично съоръжение в завод за дрехи в Пловдив, работилница за реорганизация на рейсове в някогашния икономически двор на с. Брестовица, дружество за млекопраработка в с. Домлян и печатна база в Асеновград

Нарушения на Закона за водите са открити в активността на водноелектрическа централа край Калофер и компания в с. Белозем, зауствали отпадъчни води в отклоняване от плануваните условия в разрешителното.

На билкозаготвителен пункт в с. Руен, общ. Куклен е формиран акт за нарушаване на Закона за лечебните растения , защото от страна на сдружението не са изпълнили дадени от страна на екоинспекцията наставления. 

На огромно индустриално дружество в Пловдив са дадени наложителни наставления за предприемане на спомагателни ограничения за обезшумяване след извършени измервания, при които е открито неспазване на нормите за звук през нощта.

Регионална инспекция за опазване на околната среда – Пловдив държи на цялостната бистрота на активността си пред обществеността и заинтригуваните лица. За обезпечаване на публичен достъп и гласност на информацията през април са оповестени 377 документа на интернет страницата на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Пловдив. Те касаят капиталови оферти, проекти, стратегии и планове, по които в институцията се правят процедури, направени мнения за преценка евентуалната степен на негативно влияние върху околната среда, издадени регистрационни документи, решения, вести и известия.
 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР