През месец април 2021 година, община Борован беше одобрена по

...
През месец април 2021 година, община Борован беше одобрена по
Коментари Харесай

Продължава изпълнението на патронажна грижа в община Борован

През месец април 2021 година, община Борован беше утвърдена по процедура BG 05M9OP001-6.002 „ Патронажа грижа + “ финансирана по Оперативна стратегия „ Развитите на човешките запаси “, по предпочитани оси „ Подкрепа за превъзмогване на последствията от рецесията, провокирана от пандемията от COVID-19 и подготовка на екологично, цифровото и стабилно възобновяване на стопанската система.
Проектното предложение “Патронажа грижа + в община Борован “ планува даване на интегрирани обществено – здравни услуги за лица над 54 години с увреждания и лица в риск, по отношение на ограничение на разпространяването и превъзмогване на последствията от COVID-19.
Основна цел на плана е да се обезпечи поддръжка посредством даване на партронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания посредством услуги в домашна среда, както и поддръжка и адаптиране на обществените услуги, делегирани от страната активност по отношение на разпространяването на ковид.
Основни действия по плана са патронажа грижа и предварителна защита от COVID-19 в обществената услуга делегирана от държавна активност.
По активност 1 „ Патронажа грижа “ – ще бъдат наети домашни помощници, както експерт по здравни грижи и психолог, които да осъществят здравно обществени услуги. Домашните помощници ще се грижат за потребителите, като ще ги подкрепят в осъществяване на техните ежедневни действия, като извършване на покупки, разчистване, закупуване на медикаменти, заплащане на битови сметки и други Здравният експерт ще осъществя действия по направена методика на Министерство на здравеопазването за реализирането интегрираните здравно-социални грижи. По авансово направен график за визити по домовете на потребителите и по тяхно предпочитание здравният експерт ще мери кръвно налягане, ще ги подкрепя при приемане на медикаменти, ще почиства и превързва рани, ще мери кръвна захар и други Психологът по плана ще указва психическа поддръжка на всички консуматори.
По активност 2 „ Превенция на COVID-19 в обществена услуга делегирана от страната активност “ към Център от фамилен вид за деца без увреждания - Борован ще бъде нает спомагателен спомагателен личен състав на служба хигиенисти. Основни отговорности на наетия личен състав е разчистване и хигиенизиране на общите елементи, пространствата за хранене и спане на потребителите, както и в границите на деня, четири пъти на ден да правят стерилизация на пространствата. В рамките на тази активност е планувано да бъдат ремонтирани и актуализирани три стаи в дома, които да бъдат пригодени за изолатори при пораждане на заразяване на домуващите за ограничение на разпространяването на ковид.
Настоящето планово предложение ще се осъществя в границите на 13 месеца, както услугите за 23 потребителни на патронажната грижа и 24 консуматори на ЦНСТДБУ ще се осъществят в границите на 12 месеца. Общата стойност на плана е 110 372.78 лв..
Настоящият план е продължение на осъществен план сред община Борован и община Криводол “. Общините Криводол и Борован, сътрудници с грижа за по-добър живот “ по процедура “Патронажа грижа за възрастни хора и лица с увреждания “ - Компонент 2 и Компонент 3.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР