През май тази година Google обяви, че ще изтрие старите

...
През май тази година Google обяви, че ще изтрие старите
Коментари Харесай

Утре Google започва да изтрива изоставените акаунти – не е късно да запазите своя

През май тази година Гугъл разгласи, че ще изтрие старите и от дълго време неизползвани сметки. Компанията ще стартира да извършва това заричане от на следващия ден. Все отново не е късно да запазите своя „ зарязан “ акаунт, а и не е по никакъв начин мъчно да го извършите. Нека забележим по какъв начин става това в публикацията по-долу.

Защо се постанова изтирването на “изоставените “ остарели сметки в Гугъл?

Гугъл има вяра, че изтриването на изоставените сметки ще помогне за справяне с някои закани за сигурността на потребителите. Решението се основава на вътрешно изследване, че по-старите потребителски профили са по-склонни да употребяват несигурни пароли, които са лесни за хакване. Освен това, такива сметки рядко имат задействани спомагателни ограничения за сигурност, като да вземем за пример двуфакторно засвидетелствуване, което ги прави по-уязвими за нападателите.

Кои ще са първите наранени от това?

На първо място, вълната от изтривания ще засегне сметките, които в никакъв случай не са били посещавани от потребителите след основаването им. Във втората вълна ще бъдат изтрити профилите, в които не е влизано в продължение на две години. Известно е също, че политиката се ползва единствено за персоналните сметки, само че към момента няма проекти да се засягат организационните сметки. Като цяло, решението на Гугъл е разумно продължение на остарялата политика — през 2020 година компанията стартира да изтрива данните от изоставените потребителски профили, макар че самите сметки бяха непокътнати. Също по този начин, Гугъл авансово предизвести потребителите, че акаунтът им ще бъде заличен, в случай че в него не се появи най-малко някаква интензивност.

Кои данни от потребителския профил ще бъдат наранени?

Заедно с акаунта в Гугъл всички потребителски данни ще бъдат изтрити, в това число и информацията в Календар, Поща, Диск, Снимки и други приложения и услуги. Човек може да си намерения, че сходен метод ще докара до премахването на милиони остарели видеоклипове от YouTube, чиито основатели от дълго време са изоставили своите сметки. Компанията обаче успокои обществеността още през май, заявявайки, че „ няма проекти да отстранява сметки с видеоклипове в YouTube “.

Как да предотвратите заличаване на вашия профил в Google?

Не е прекомерно късно да запазите акаунта си и е доста елементарно да извършите това. Трябва да влезете или в самия профил, или в която и да е от услугите на Гугъл и да прочетете или изпратите имейл до Gmail, да изгледате видеоклип в YouTube, да изтеглите приложение от Play Store, да употребявате Гугъл Drive или да влезете през Гугъл във всеки уебсайт или услуга. Ако непрекъснато употребявате услугите на Гугъл, вашият акаунт не е в заплаха.

Спомнете си, че по-рано ви уведомихме и за желанието на Гугъл през декември месец да изтрие милиони изоставени сметки в Gmail.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР