През май основните акценти в работата на полицейските служители в

...
През май основните акценти в работата на полицейските служители в
Коментари Харесай

Видинските ченгета водят активна борба с битовата престъпност

През май главните акценти в работата на полицейските чиновници в област Видин бяха сложени върху попречване и откриване на наркопрестъпления, противозаконната сеч и транспорт на дървесина, и продажбата на дребно на нередовна акцизна стока. През целия месец по тези три линии на активност полицията извърши голям брой инспекции и организира профилирани интервенции. Действията ни не престават, те не са кампанийни, а целенасочени и непрекъснати. Това заяви пред публицисти през днешния ден на постоянен месечен брифинг старши комисар Петър Коцин.
Към момента обстновката на територията на област Видин е спокойна. Имуществените похищения не престават да заемат главен дял в структурата на престъпността в района. Това постанова напъните на полицейските чиновници да бъдат ориентирани към понижаване равнищата на битовата престъпност. В тази връзка бе и извършената на 10 май работна среща на старши комисар Коцин с общинските кметове от област Видин. В спорен формат служителите на реда и представителите на локалната власт разясниха въпроси, свързани с реда и сигурността в района. Продължават визитите на мобилните полицейски групи в дребните обитаеми места на района, разясни още шефът. По одобрен график, ежемесечно чиновници от отдел „ Охранителна полиция” и секторите „ Противодействие на икономическата престъпност” и „ Противодействие на престъпната престъпност” реализират срещи с кметове и поданици на дребните села. Целта на изнесените приемни е да се реализира по-добър резултат в противодействието на стандартната престъпност и опазването на публичния ред. Те се провеждат без значение от чиновниците, които обслужват съответния регион. На тези срещи на жителите и представителите на локалната власт се дава опция да алармират и споделят проблеми от компетенциите на Министерство на вътрешните работи. Нашата задача е да предприемем бързи и съответни дейности по всеки един подложен въпрос, безапелационен бе стрши комисар Коцин.
Обезпечаването на акцията по прибиране на селскостопанската продукция от годишна продукция 2018, сигурността на гостите и жителите на района в изискванията на обичайно увеличаващия се през лятото туристическия поток, както и сигурността на децата по време на ваканцията, ще бъдат измежду главните задания на полицейските чиновници от Видинска област през идните месеци, заяви шефът на ОДМВР.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР