През май на Летище София са обслужени с 27% повече

...
През май на Летище София са обслужени с 27% повече
Коментари Харесай

Скок на чартърните полети на Летище София, дори спрямо 2019 година

През май на Летище София са обслужени с 27% повече чартърни полети в съпоставяне със същия месец на предпандемичната 2019 година. Броят на пасажерите, летели с тях е над 17% по-висок.

Въпреки мощния месец май за чартърната стратегия, не по този начин позитивни са данните в останалите посоки, означават от столичното летище.

Общият пътникопоток е по-нисък с близо 14% по отношение на май 2019 година, като обслужените пасажери са 549 773. Намаление от съвсем 15% по отношение на 2019 година се следи и при вътрешните, и при интернационалните постоянни линии.

За интервала до Варна и Бургас са летели общо 19 932 пасажери, а с интернационалните полети - 500 506.

С 10% по-малко са и самолетодвиженията, които през миналия месец са били 4912, а през май 2019 година техният брой е бил 5450.

Обемът на обработените товарни и пощенски колета за предишния месец е съвсем на равнищата от преди пандемията и възлиза на 1879 тона.

Последиците от Covid пандемията, въпреки и все по-малко, не престават да оказват въздействие на въздушния трафик. Близоста на България с Украйна и цените на авиогоривото също са фактори, които влияят негативно на общия брой пасажери, пътуващи със самолети. Обаче наближаващия летен сезон дава мотив за сдържан оптимизъм, показват още от аерогарата.
 Обновяват изцяло Терминал 2 на Летище София - какво се трансформира
Обновяват изцяло Терминал 2 на Летище София - какво се трансформира

С 60 млн. лв. повече вложения в Летище София за 5 години
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР