През май 2022 г., няколко седмици след началото на пълномащабното

...
През май 2022 г., няколко седмици след началото на пълномащабното
Коментари Харесай

Фермери в Източна Полша протестират срещу конкуренцията от Украйна

През май 2022 година, няколко седмици след началото на пълномащабното навлизане на Русия, Брюксел даде позволение на фермерите в Украйна да продават продуктите си в Европейския съюз, без да заплащат мита. Въпреки това фермерите в Европейски Съюз споделят, че този ход е основал нелоялна конкуренция.

Фермери в Дорохуск, югоизточна Полша, не престават да протестират срещу селскостопанските политики на Европейския съюз, изключително тези, които разрешават продажбата на украински селскостопански артикули в целия Европейски Съюз.

Село Дорохуск е единствено на четири километра от украинската граница. Съобщава се, че полските фермери са блокирали достъпа до контролно-пропускателните пунктове по-рано през седмицата, с цел да предотвратят прекосяването на на ниска цена зърно, мляко и други артикули през границата с Полша.

„ Пропускаме единствено една кола на всеки час. Една в една посока и една в другата, плюс филантропична помощ, рейсове, в които може да има нетрайни артикули, " сподели протестиращият Павел Илаш пред...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР