През май 2021 г. Ролан Гарос оказа огромна чест на

...
През май 2021 г. Ролан Гарос оказа огромна чест на
Коментари Харесай

Ролан Гарос подари на Надал реплика на статуята му


През май 2021 година Ролан Гарос оказа голяма чест на Рафаел Надал,, в който се организира Откритото състезание на Франция. Творбата е дело на испанския ваятел Жорди Диез Фернандес и се намира наоколо до „ Градината на мускетарите “. Днес рекордьорът по трофеи в шампионата получи скъп подарък от уредниците – умалена имитация на статуята, която ще бъде сложена в музея на Надал в Майорка.

Репликата бе връчена на Матадора през днешния ден в неговата академия от президента на френската федерация Жил Моретон, както и от Амели Моресмо, която извършва ролята на турнирен шеф на Ролан Гарос. Репликата е висока 30 см и е в мащаб 1:10 по отношение на статуята, красяща комплекса в Париж.

„ Ролан Гарос е най-специалното място в кариерата ми и тъкмо по тази причина бях доста разчувствуван от обстоятелството, че моя скулптура ще бъде сложена там. Това, че в този момент ще мога да слага тази имитация в своя музей е нещо доста особено както за мен, по този начин и за фамилията и екипа ми. Много съм признателен на всички, които направиха това допустимо. Ще я слага до трофеите си, с цел да може всички да дойдат и да я видят “ – сподели носителят на 22 трофеи от Големия шлем.

„ Бих желал да поздравя Рафа за всичко, което е направил както за тениса, по този начин и за Ролан Гарос. За мен е същинско наслаждение да ти връча тази имитация. Днес обиколихме цялата академия. Знаех, че си популярен тенисист, само че в този момент виждам, че със фамилията ти се справяте отлично и с този план, тъй че поздравления и за това. Изпитвам голямо почитание към теб за всичко, което си постигнал “ – разяснява от своя страна Жил Моретон.

„ Бях доста впечатлена от оборудванията, които са построени малко по малко и с мисъл за всички хора, които ще дойдат да упражняват и да се образоват тук. Наистина е необикновено. Това, което усетих по време на престоя си тук, са типичните за Рафа дух, полезности и усърдие. Неговите достижения са измежду най-великите в спорта. За нас, както съгласно мен и за Рафа, е доста особено всяка година да го посрещаме на Ролан Гарос и да го виждаме на „ Филип Шатрие “, където той се усеща толкоз удобно “ – добави Моресмо.

Все още не е изцяло несъмнено по кое време Надал ще се завърне в игра. Организаторите на Мастърс шампионата в Монте Карло, само че няколко дни по-късно. Ако не вземе присъединяване в Монте Карло, Надал най-вероятно ще се завърне на корта на започващия на 17 април ATP 500 шампионат в Барселона.
Tenniskafe.com · Подкастът Tennis Café: изкуствен интелект и Григор Димитров
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР