През май 2018 година Световната антидопингова агенция WADA ще отмени

...
През май 2018 година Световната антидопингова агенция WADA ще отмени
Коментари Харесай

През май догодина WADA ще отмени мораториума за разширяването на мрежата от лицензирани лаборатории, наложен на Европа

През май 2018 година Световната антидопингова организация „ WADA ” ще анулира мораториума за разширението на мрежата от лицензирани лаборатории, натрапен на Европа. Това разгласи министър Красен Кралев в Благоевград при представянето на целите в региона на спорта и младежта по време на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.

Бъдещето на Европа посредством младежите и битката против използването на допинг в спорта са двата съществени целта, вписани от министерството в  програмата на българското председателство, съобщи министър Красен Кралев на срещата с възпитаници, студенти и спортисти. В момента Европа като континент е ощетена от наложения мораториум върху разширението на мрежата от лицензирани антидопингови лаборатории и по тази причина като нов член на международната организация „ WADA ”, министър Кралев е настоял той да отпадне:

Имах опцията да рапортувам позицията на Европейски Съюз и Съвета на Европа по този проблем и успяхме да се преборим процеса да се отвори.

На срещата бяха представени  спортните и юношески събитията от Програмата на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР