През март всеки българин ще може да избира с каква

...
През март всеки българин ще може да избира с каква
Коментари Харесай

През март ще има избор на ваксини, обеща шефът на Столичната здравна инспекция

През март всеки българин ще може да избира с каква ваксина да бъде имунизиран. Това даде обещание шефът на Столичната районна здравна ревизия доктор Данчо Пенчев пред Българска национална телевизия.

Той се обърна към лекарите с апел дози от имунизациите да не се бракуват, а деликатно да се уточни броят на отворените ваксини и искащите.

Данчо Пенчев успокои, че в случай че се наложи, ще бъде осъществена релокация от други районни здравни инспекции, тъй че да бъдат задоволени потребностите на София.

„ Логистични проблеми, свързани с имунизациите в София, няма. Към момента в инспекцията има над 5000 дози от " Астра Зенека ". В четвъртък се чакат 12 000 дози на " Модерна ", а до края на седмицата към 53 000 на " Астра Зенека ". Основните количества, които ще влязат в България през март, са над половин милион дози от другите типове. Тогава е изцяло допустимо да достигнем досега, в който всеки един жител на България би могъл да избере имунизацията, с която да бъде имунизиран “ , съобщи Пенчев.

Имунизациите сега се правят с наличните количества и типове ваксини според от контрактуваните връзки на Европейския съюз и Европейската комисия с производителя.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР