През март светът се събужда за нов живот, нова сила

...
През март светът се събужда за нов живот, нова сила
Коментари Харесай

Мода за напреднали: специални събития на София филм фест показват най-интересното от света на модата

През март светът се разсънва за нов живот, нова мощ изпълва със свежа сила всичко в близост, а изненадите не престават да сервират завладяващи и предизвикателни страсти за правилните киномани – публиката на София филм фест.

И 22-рото издание на фестивала няма да изневери на традицията, одобрена с годините - още веднъж ще има специфичен панел с най-хубавите фешън филми.

Лайтмотивът на 2018 година и специфичната ни фешън церемония е кино лентата „ Ню Йорк – мода за напреднали “ на режисьорката Лина Плиоплайт. Все по-голямото въздействие на уличната мода като културен феномен вечно трансформира метода, по който гледаме на модата. През 2008 година фотографът Ари Сет Коен стартира своя блог, с цел да опише за стила и живота на по-възрастните жители на Ню Йорк. Блогът на Коен притегля вниманието на интернационалното фешън общество и на промишлеността, която е атрактивна най-много за по-младите генерации. А възрастните дами откриват славата и характерното културно въздействие. Модният блог и книгата на Ари Сет Коен се трансформират в основа и на кино лентата на Лина Плиоплайт „ Ню Йорк – мода за напреднали “, който публиката ще може да гледа в две прожекции – на 22 март в кино „ Люмиер Лидл “ от 21.00 часа и на 25 март в ДНК - пространството за актуален танц и спектакъл, от 19.00 часа.

Кинотворбата е документален роман за седем изключителни нюйоркчанки на възраст сред 62 и 95 години, които разчупват стандартите за хубост и остаряване с техния отличаващ се фешън жанр. Филмът слага фокус върху някои от обичаните субекти на Ари, чийто еклектичен персонален жанр и жизнен дух ги водят в метода им към остаряването. Всяка от героините показва неповторимия си взор към житейските трудности и тяхното превъзмогване, доказвайки, че възрастта е просто положение на мозъка.

„ Мода за напреднали “ е тематиката и на блестящото Fashion Night Out светско събитие, което ще последва прожекцията на вълнуващата фешън градска приказка на 25 март в ДНК. На него Митко Дамов ще показа апаратура, предизвикана от неувяхващия блян към естетиката - в духа на Ари Сет Коен. За всички присъстващи в двете вечери екипът на 22-рия СФФ, Митко Дамов и VOGUE VISION са подготвили специфичен комплимент и изненади.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР