През март Словакия се присъедини към Полша и също като

...
През март Словакия се присъедини към Полша и също като
Коментари Харесай

Словакия предаде на Украйна всички обещани 13 самолета МиГ-29

През март Словакия се причисли към Полша и също като нея даде обещание да помогне на Украйна в отблъскването на съветската инвазия, като ѝ даде самолетите си от този вид. Миналия месец Братислава изпрати на Киев първите четири изтребителя.

Междувременно украинският министър на защитата Олексий Резников съобщи, че не може да назове точния брой на загубите на украинските сили, претърпени след нахлуването на съветските сили в Украйна, само че загатна, че той е по-малък от броя на починалите при земетресенията в Турция, съобщи ДПА.

" Не мога да ви кажа тъкмо какъв брой са, само че ви убеждавам, че са по-малко от броя на починалите при земетресенията в Турция ", сподели Резников в изявление за испанския в. " Расон ", оповестено през вчерашния ден.

По данни на турските управляващи при разрушителните трусове през февруари в Югоизточна Турция са починали над 50 хиляди души. Понастоящем Украйна не е предоставила информация за броя на починалите и убитите си бойци, отбелязва ДПА.

В изявлението, взето в Мадрид в сряда по време на публична аудиенция, Резников се изрича позитивно за Германия.

В отговор на въпроса дали е удовлетворен от Германия, той акцентира: " Да ви кажа почтено, да. Не беше елементарно да ги убедим да бъдат по-смели, само че успяхме ". Причините за първичното съмнение на Германия бяха разбираеми, отбелязва украинският министър. След Нюрнбергските процеси Германия стана пацифистка страна, германците се трансформираха, споделя още той пред испанското издание.

" Това може да стане и в Русия, в случай че има " Нюрнберг две " там и в случай че военнопрестъпниците бъдат съдени ", предвижда Резников.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР