През март Националната агенция за приходите (НАП) ще публикува предварително

...
През март Националната агенция за приходите (НАП) ще публикува предварително
Коментари Харесай

През март НАП ще пусне предварително попълнена данъчна декларация

През март Националната организация за приходите (НАП) ще разгласява авансово попълнена данъчна декларация, заяви пред БНР представителят ѝ Росен Бъчваров. Данните в нея ще са нанесени от данъчните, а жителите ще би трябвало да впишат промени, в случай че има администрацията е пропуснала нещо.

Въпреки че данните ще са авансово нанесени, не отпада задължението жителите да ги проследят, изясни Бъчваров.

" Всеки собственик на личен код (ПИК), публикуван от Национална агенция за приходите, и електронен автограф, през месец март ще може да види по този начин наречената " авансово попълнена данъчна декларация " като една обособена електронна услуга, в която ще са попълнени всички приходи, за които Национална агенция за приходите знае - това са приходи от трудови правни отношения и възнаграждения. Но в случай че има други източници на приходи - наем или някой тип данъчни облекчения, индивидът би трябвало да допопълни ръчно или да поправя данъчната си декларация ", сподели той.

Според него към половин милион души имат ПИК и се чака броят им да се усили, защото с кода могат да се употребяват към 100 услуги.

Декларации ще продължат да се подават и на хартия. И тази година ще има 5% отстъпка, в случай че налозите се заявяват до края на март. Другото изискване е да няма неплатени налози.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР