През март м.г. бяха отпуснати средства за ремонт на оградата

...
През март м.г. бяха отпуснати средства за ремонт на оградата
Коментари Харесай

Очаква се до година и половина да има бежанска вълна от Газа

„ През март м.г. бяха отпуснати средства за ремонт на оградата по южната ни граница, по какъв начин не съумяха за цялото това време да бъде направено нещо? Когато става дума за държавната ни граница, би трябвало парадоксите за публичните поръчки да бъдат преодолявани в оптимално къси периоди. Министър Тагарев съумя да контракти БТР-те на Министерство на вътрешните работи да заминат за Украйна, в това време има дефицит на техника по границата ни. Имаме голям проблем с държанието на властта в това отношение “.

Това разяснява пред БНР-Пловдив социологът доцент Алексей Пампоров.

„ Сбиването в София е характерен образец за това по какъв начин страната подценява ксенофобията у нас и биват толерирани неофашистки практики. Това са закононарушения от ненавист, само че тях полицията не ги разпознава “, счита социологът.

Той смята, че бъдещето не е ясно и дали ще идват още мигранти у нас, не може да се каже сигурно. Очаква се до година, година и половина от Газа да има бежанска вълна.

По мотив на договарянията, за които не научаваме доста, социологът сподели, че следи най-сетне нормализация в политическия развой и политическа зрялост.

„ Имаше време, когато водачите на партиите избързваха да описват и това не водеше до нищо положително “, разясни доцент Пампоров.

Той счита, че президентът съблюдава към този момент Конституцията и въпреки всичко бърза за сформиране на държавното управление.

„ Имаме голям проблем, девет месеца ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ бяха дружно в ръководството, и девет месеца да не седнат да си приказват какво ще става по-късно, това е доста неуместно “, споделя още доцент Алексей Пампоров.

По думите му има голяма политическа незрялост в ПП-ДБ и в някаква степен форсиране на Румен Радев, който ги събира и ще връчи мандат.

„ ГЕРБ би трябвало да създадат кабинет, въпросът е по какъв начин ще се конструира той, ГЕРБ желае повече места и това е обикновено, до момента в който ПП-ДБ чакаха в него да остане надали освен Мария Габриел “, уточни още анализаторът.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР