През март 2020 г. т.нар. първи удари сериозно и обявите

...
През март 2020 г. т.нар. първи удари сериозно и обявите
Коментари Харесай

Въпреки локдауна през март с 10% повече обяви за работа

През март 2020 година така наречен първи удари съществено и обявите за работа понижиха фрапантно, демонстрира анализът на компанията за сложни HR услуги JobTiger, която следи динамичността при предложенията за работа у нас.
Работодателите реагираха много по-гъвкаво и решително на локдауна през март 2021 година и следващото „ затваряне “ освен не докара до понижаване на обявите за работа, само че се регистрира и повишаване – с 10% по отношение на февруари 2021 година и с цели 117% по отношение на март 2020 година, сочи разбора на компанията.
Положителна наклонност се следи във всички браншове.
От началото на годината се вижда непрекъснато запазваща се позитивна наклонност при броя на обявите, оповестени във водещите уеб сайтове за работа у нас.
С максимален растеж са секторите „ Строителство “ (22%), „ Счетоводство, одит, финанси “ (17%) и „ Административни действия “ (16%), следвани от секторите „ Производство “ (15%), „ Логистика и превоз “ (14%) и „ ИТ “ (12%).
 13% спад в обявите за работа през октомври, най-засегнати са хотели и заведения за хранене 13% спад в обявите за работа през октомври, най-засегнати са хотели и заведения за хранене
След два месеца на позитивна наклонност при оповестените разгласи за работа, през октомври те са с 13% по-малко от септември, демонстрират д...
Секторът „ Хотелиерство и ресторантьорство “, при който в предходния месец се наблюдаваше забележителен растеж (139%), остава съвсем неизменен през месец март, с повишаване на броя на обявите в него с едвам 0,4%, регистрира анализът на JobTiger.
Дяловото систематизиране на обявите по браншове се резервира, както при предходния месец февруари, като с максимален дял не престават да бъдат секторите „ Търговия и продажби “ (21%), „ Производство “ (16%) и „ ИТ “ (14%).
Тенденцията е позитивна и във всички водещи регионални градове. Ръстът на обявите за работа в тях е, както следва: София: 9%; Пловдив: 4%; Варна: 10%; Бургас: 17%; Русе: 6% и Стара Загора: 16%. Общият брой на обявите в тези градове се равнява на 71% от предложенията за работа в цялата страна.
Освен задържащата се наклонност на повишаване на обявите за работа през цялото първо тримесечие, добра вест е и че локдауните към този момент не се отразяват толкоз осезаемо на пазара на труда у нас. Данните от миналия месец са илюстрация на по-голяма убеденост и по-малка непредсказуемост от страна на работодателите, което се надяваме последователно да докара до стабилизиране на стопанската система в страната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР