През март 1923 г. се провежда първият в света околосветски

...
През март 1923 г. се провежда първият в света околосветски
Коментари Харесай

Обиколете света с частен самолет за $100 000 или какво представлява въздушният криуз?

През март 1923 година се организира първият в света околосветски круиз. Тогавашните пасажери надали са си представяли по какъв начин ще наподобяват круизите след столетие.

100 години по-късно супербогатите към момента обикалят света със жанр, само че доста от тях избира да сменят половингодишният криуз за три седмици с частен аероплан. Това са първите така наречен " въздушни круизи ", които летят до съвсем всяко кътче на земното кълбо и компании като Abercrombie & Kent, Safrans du Monde, TCS World Travel, National Geographic и Four Seasons, оферират такова преживяване, споделя Business Insider.

За задачата не се употребяват особено основани частни самолети от производители като Gulfstream и Bombardier, а по-скоро огромни самолети Boeing и Airbus, оборудвани с улеснения за първокласно настаняване на всеки пасажер.

Каква е цената?

Ще се изненадате ли, в случай че ви кажем че туристите харчат шестцифрени суми за ол инклузив обиколките, които включват полети, храна, екскурзии и първокласни хотели?

National Geographic е може би най-разпознаваемият бранд, който предлага такова изжвяване. Той употребява двумоторен аероплан, като множеството от пътуванията му костват единствено петцифрени суми. Най-евтиното пътешестване на компанията минава през Централна и Южна Америка и стартира от 88 000 $, а най-скъпият круиз отива в Европа, Африка и Азия и стартира от 108 000 $.

Пазарната ниша пораства с помощта на повишаването на частната авиация след пандемията, а богатите са хора, подготвени да платят, с цел да избегнат неприятностите на елементарните пътувания със аероплан.
 Първият в света тригодишен круиз започва през ноември от наша съседка. Колко коства?
Първият в света тригодишен круиз започва през ноември от наша съседка. Колко коства?

Ще бъдат обиколени всичките седем континент и дестинации като няколко от чудесата на света

Според A&K въздушният круиз в Африка през септември 2023 година стартира от 134 500 $ и е разпродаден.

Специално модифицираният аероплан може да транспортира единствено няколко десетки души едновременно, което покачва цената.

Един от по-популярните самолети за тази цел в Airbus A321neo - изключително известен за въздушни круизи.

Компании като Four Seasons и TCS употребяват Airbus A321neos за своите пътувания, предпочитайки двумоторния пътнически аероплан поради неговата евтина употреба и успеваемост.

Луксът е налице- тапицирани с кожа седалки, дървени подове, каменни плотове. 52-местният аероплан е екипиран с легнали шезлонги, огромни тоалетни и минибар за самообслужване.

На борда пасажерите ще бъдат обслужвани от 18 членове на екипажа, в това число доктор. На борда има достъп до WiFi, когато е разполагаем.
 Круизният транспортен съд, който плава към света през последните 20 години. Колко костват жилищата на борда?
Круизният транспортен съд, който плава към света през последните 20 години. Колко костват жилищата на борда?

Той обикаля света с почти 150 пътуващи фамилии

Началото на тези въздушни круизи нормално стартират и приключват във Флорида, само че могат да прелетят през няколко континента в едно пътешестване.

Компанията, която е известна с веригата си хотели Four Seasons също разчита на A321neo за международните си обиколки - най-бляскавият му круиз коства над 200 000 $. Пътуване през април 2024 година, което обгръща страни като Сейшелските острови в Африка и Галапагос в Еквадор, стартира от 215 000 $ на човек, съгласно Four Seasons. На борда има 48 седалки, всеки с благоприятни условия за легнало състояние.

Друг постоянно срещан двумоторен аероплан, употребен за околосветски въздушни круизи, е Boeing 757. Въпреки че е по-стар и не толкоз подобаващ като A321neo, 757 е подобаващ за пътувания на междинни дистанции, изключително през Атлантическия океан. Превозвачи като Icelandair и United Airlines летят със самолета сред Съединени американски щати и Европа от години, макар че и двете го заменят с A321neoXLR.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР